Skisamling i Vålådalen

3 voksne, 4 ungdommer og 12 unger har vært i Vålådalen på skisamling i helga. Virkelig kalde vinterdager, men nydelige forhold for ski med maaange km preppet skiløyper. De andre lokale klubbene hadde og lagt sine samlinger til samme sted og helg, trivelig å møte andre kjente skiløpere.

I løpet av helga har vi hatt 4 skiøkter. Målet med økta fredagkveld var å teste ski, gå en runde for å sjekke at alt var på stell.

Lørdag hadde vi to økter, en før og en etter lønsj. Vi har delt inn etter alder/ferdighet. Alle er pushet litt, men all skiaktivitet har vært leikbasert og lystbetont. Vi ser mye iver og skimestring. Favorittøvelsen ble enstemmig «urettferdig stafett» – den skal vi gjenta på skitrening.

Søndag ventet vi til tempen kom litt nærmere minus 20, og vi gikk tur etter evne. Noen gikk 4km, andre opp mot 12km.

Ungdommene gjennomførte sitt eget opplegg, og kunne melde om mildere vær og flotte løyper oppå fjellet. Det var også et supert samarbeid med Stjørdals blink ski for de. Her ble mange kilometer unnagjort, og med en fart som inspirerte den yngre garde.

Det har vært ei kald helg, noe som har begrenset lengden på skiøktene. Det er kaldt å være tær, kinn og fingrer i 15-25minus, men med gode klær og tilpasset opplegg ute, så har vi fryst tålelig greit. Vi har hatt røde kinn og spekt hår når vi har kommet inn i varmen, men stemninga har vært god.

Noen er litt kresne i matvegen, og det kan vi øve litt på. Vi hadde med til kveldsmat og kakako/frukt etter øktene, men får å yte godt så må vi spise skikkelig mat til hovedmåltid. Her går ungdommen foran som gode eksempler, vi ser opp til de.

Vil trekke fram positive barn, energiske og aktive, men en selvstendig og hærlig gjeng. Ingen sure miner, mye leik på tvers av alder/kjønn, alle hører etter og hjelper til. Fantastisk☺️ hytta tålte heldigvis gjømselleik, brytekamp blant ungdommen, og med en liten laptop fikk vi lørdagsstemning med ramme sporter, maskorama og felles svenskgodisskål.

Takk for en super helg, -både små og stor gleder oss til en lang skisesong, og neste års skisamling.